Selecteer een pagina

In de praktijk merken wij dat bedrijfswaarderingen nogal eens gepaard gaan met conflicten tussen twee partijen. In deze situaties kan een bedrijfswaardering complex zijn en kan de uitkomst voor een van beide partijen onbevredigend zijn, waardoor het proces verlengd wordt. Dit leidt tot schade voor beide partijen en vaak ook voor het bedrijf. JADA Bedrijfsadvies staat voor eerlijke en duurzame oplossingen. Hoe pakken we dit aan?

Onze rol als partijdeskundige

Wij werken als partijdeskundigen samen met advocaten in waarderings- en onderhandelingsprocessen. In deze situatie dienen we de belangen van de ene partij, terwijl de andere partij een eigen adviseur heeft. De bedrijfswaardering kan dan het uitgangspunt zijn voor een onderhandeling, waar mediation niet meer mogelijk is.

Onze rol als onafhankelijk deskundige

In het geval dat wij beide partijen van dienst kunnen zijn of wanneer wij samenwerken met mediators, gebruiken wij graag mediation technieken in het proces van bedrijfswaardering. Dit biedt aanzienlijke voordelen:

  1. Onafhankelijkheid en neutraal standpunt: Als onafhankelijke experts zijn wij neutraal. Dit helpt om emoties en conflicten te verminderen, wat het onderhandelingsproces effectiever maakt.
  2. Efficiëntie: Mediation technieken versnellen het onderhandelingsproces. Wij begeleiden de betrokken partijen om sneller tot overeenstemming te komen.
  3. Voorkomen van rechtszaken: Het vermogen om tot overeenstemming te komen zonder uitgebreide juridische procedures. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren en de stress voor cliënten verminderen.
  4. Optimalisatie van oplossingen: Onze expertise helpt bij het vinden van oplossingen die niet alleen financieel rechtvaardig zijn, maar ook rekening houden met andere belangrijke aspecten. Bij conflicten spelen vaak ook relationele aspecten een rol.

Mediation en familiebedrijven

Bij JADA Bedrijfsadvies begrijpen we dat familiebedrijven hun eigen unieke dynamiek en uitdagingen hebben. Bedrijfswaarderingen voor familiebedrijven kunnen emoties losmaken. Hier is waar mediation technieken van onschatbare waarde zijn. Mediation technieken helpen bij het verzachten van familieconflicten en kunnen een cruciale rol spelen bij:

  • Bedrijfsopvolging binnen de familie.
  • Boedelscheidingen in geval van echtscheiding waarbij bedrijfsbelangen betrokken zijn.
  • Conflictbeheersing tussen aandeelhouders in familiebedrijven.

Door het integreren van mediation in bedrijfswaarderingen voor familiebedrijven, helpen wij bij het behouden van relaties en voorkomen we langdurige conflicten over de waarde van het bedrijf. Uiteindelijk willen we een duurzame oplossing die recht doet aan de belangen van alle betrokkenen.

JADA Bedrijfsadvies staat voor u klaar als u op zoek bent naar een partner die niet alleen waarderingen uitvoert, maar ook mediation technieken inzet. Zo kunnen we samen de beste resultaten bereiken.

Neem contact op

1 + 11 =

info@jadabedrijfsadvies.nl 0318 25 00 23 Kauwenhoven 78, Lunteren